Vasemmisto voitti aluevaaleissa!

Aluevaalit on käyty ja tunnelma on hyvä! Vasemmisto teki hyvän tuloksen valtakunnallisesti ja vaalivoiton Pirkanmaalla! Ilman Helsinkiä käytyjen vaalien epäiltiin olevan vasemmistolle haastavat, mutta tämä oletus osoittautui perättömäksi!

Pirkanmaalla vasemmistoliiton äänestysprosentti oli jopa 10,7, mikä tuotti vasemmistoliitolle yhdeksän paikkaa aluevaltuustoon. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on näin aluevaltuustossa kolmanneksi suurin, joskin jaetulla sijalla perussuomalaisten kanssa. Suurimmat paikkamäärät Pirkanmaan aluevaltuustosta veivät kokoomus ja sdp valtakunnallisen vaalituloksen mukaisesti.

Valtuustoon valitut pirkanmaalaiset vasemmistoliittolaiset voit katsoa tästä Vasen Kaistan jutusta, joka analysoi muutenkin vasemmiston vaalivoittoa Pirkanmaalla. Valtakunnallista tulosta analysoidaan hyvin puolestaan tässä Kansan Uutisten jutussa.

Yksi ilahduttava johtopäätös on se, että vasemmistoliitto on yhä myös maakuntien puolue, vaikka Helsingin asema puolueen kannatuksessa on korostunut viime vuosina.

Oma tulokseni oli tyydyttävä

Oma äänimääräni vaaleissa oli 60, mikä on sykähdyttävän paljon ihmisiä! Kiitos jokaiselle henkilökohtaisesti äänestyspäätöksestä! Toivottavasti pääsen sanomaan tämän mahdollisimman monelle myös kasvokkain!

Äänimääräni on kuitenkin kaukana valtuutetuksi ja varavaltuutetuksi valittujen äänistä ja se alittaa myös kuntavaalitulokseni. Koska vaaleista on aina syytä oppia, niin tätä pientä notkahdusta on syytä pohtia. Selittävistä tekijöistä onkin helppo tehdä valistunut arvaus.

Ensinnäkin lähes kaikki ääneni näyttävät tulleen Tampereelta, joten suurempi äänestysalue ei omalla kohdallani tarkoittanut suurempaa äänestyspotentiaalia. Sen sijaan matala äänestysprosentti saattoi syödä jokusen äänen itseltänikin. Kun listalla oli kuntavaaleista poiketen jopa valtakunnalliseksi ääniharavaksi upeasti yltänyt Anna Kontula, on mahdollista, että joitain itseänikin harkinneita ääniä kanavoitui hänelle.

Toiseksi, sotevaaleissa ääniä kanavoitui arvatenkin ennen kaikkea sote-osaajille, mikä ei ole vahvasti omaa profiiliani ja osaamisaluettani.

Lisäksi laskettelin näihin vaaleihin varsin vapaalla pudotuksella ja tein vain sen, minkä töiden ja kotitöiden lisäksi hyvillä mielin pystyin. Työteliään syksyn jäljiltä oli tärkeää lepäillä ja pitää vauhti hitaalla. Kuntavaaleihin menin aivan toisella vaihteella.

Joka tapauksessa se, että kymmenet ihmiset päättivät äänestää juuri itseäni on sykähdyttävä ajatus. Olen kiitollinen ja otettu! Jokainen ääni motivoi itseäni jatkamaan!

Pienenä yksityiskohtana erityisen tyytyväinen olen siihen, että sain kolmanneksen äänistä vielä vaalipäivänä. Tämä saattaisi viitata siihen, että pystyin motivoimaan loppuun asti harkitsevia äänestäjiä puolelleni, mikä on vasemmistoliiton erityisiä haasteita, kuten tässä Vasen kaistan jutussa oivallisesti analysoidaan.

Lisäksi, kuten mainittua, vasemmisto teki vaalivoiton Pirkanmaalla. Viimeinen yhdeksästä paikasta irtosi vain vähän yli 40:llä äänellä. Ei ole korupuhetta, että jokainen ääni on tärkeä!

Kohti seuraavia seikkailuja – ja vaaleja!

Näillä arvailuilla eteenpäin! Kuntavaalit ja aluevaalit ovat opettaneet valtavasti kampanjoinnista ja politiikan sisällöistä sekä antaneet mahdollisuuden nostaa uusia näkökulmia vasemmistolaiseen keskusteluun.

Seuraavat kuntavaalit ovatkin sitten vuonna 2025! Teemat niihin ovat jo hahmottumassa… Nyt saatu kokemus ja tuntuma omiin äänestäjiin on hyvä lähtökohta seuraavalle kuntavaalikampanjalle.

Mutta ennen niitä vedetään toki vielä Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliiton JHL:n vaalit ja Osuuskunta Tradekan vaalit! Olen ehdolla kummassakin!

JHL:n vaaleissa olen ehdolla Etelä-Suomen listalla (ammattiosastoni kotipaikan mukaan). JHL:n vaalit käydään 7.2.-1.3.2022.

Osuuskunta Tradekan vaaleissa olen ehdolla Keski-Suomen listalla (Tampere kuuluu Tradekan vaalipiireissä Keski-Suomen alueeseen). Tradekan vaalit käydään 1.2.-15.2.2022.

Jos siis kuulut JHL:ään ja asut etelässä tai Tradekaan ja asut keskisessä Suomessa, niin voit äänestää minua taas jo pian! 🙂

Kohti uusia vaaleja ja muita seikkailuja! Kohti kevättä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.